Zoeken

Marokkanen profiteren van vastgoedcrisis Spanje

3 juni 2012 - 17:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De daling van de vastgoedprijzen in Spanje, vooral in de Costa Del Sol, waar de prijzen met 40% zijn gedaald, trekt Marokkanen aan. Velen kopen een woning in Spanje in de hoop een verblijfsvergunning te krijgen.

Op de Costa Del Sol, waar ongeveer 30.000 woningen leegstaan, kost een drie-kamer appartement nu gemiddeld 100.000 euro volgens een Marokkaanse makelaar in Spanje.

In Puerto Banus bijvoorbeeld is een flat dat vijf jaar geleden werd verkocht voor 6 à 700.000 euro, vandaag de dag niet meer dan 300.000 euro waard, en de prijzen zullen naar schatting nog met 10% dalen dit jaar.

Een zegen voor Marokkanen die in Europa, maar ook in Marokko, leven. Meer en meer van hen investeren in een vakantieverblijf in Spanje, waar de prijzen veel lager zijn dan in Marokko.

Sinds het aan de macht komen van Mariano Rajoy, is het wel moeilijker voor Marokkanen om grote sommen geld naar Spanje over te schrijven, omdat het Spaans bestuur de herkomst van het geld wil kennen. Spaanse banken hebben dit probleem verholpen door aangepaste leningen voor te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team