Zoeken

Groei Marokkaanse vastgoedmarkt

4 november 2011 - 12:00 - Economie

©

De Marokkaanse vastgoedmarkt doet het goed volgens Oxford Business Group. De prijzen zijn zelfs gestegen met 20% in sommige regio’s. Op nationaal niveau was de groei van gemiddeld 5% in de eerste zes maanden van 2011.

De Britse denktank schrijft de opwaartse trend toe aan afgewerkte of voor 2012 geplande bouwprojecten in Marokko, en zegt dat de vraag naar woningen zeer snel groeit in het land waar meerdere nieuwe steden worden gebouwd.

Zo meldt Oxford Business Group dat op de 810.000 woningen, waarvan de bouw werd vastgelegd door de Staat en verschillende vastgoedontwikkelaars, 736.000 reeds verkocht zijn!

In Kenitra zijn de vastgoedprijzen met 23% gestegen, wat de belangrijkste groei in het land is. De steden met de grootste verkoopgroei zijn Casablanca (34%), Marrakech (24%) en Meknes (12%).

Het rapport geeft ook nog een overzicht van de grootste vastgoedprojecten in Marokko, waaronder Bab Al Bahr gebouwd op 75 hectare in de Bouregreg-vallei te Rabat voor 563 miljoen euro. Een ander gegeven voorbeeld is het grootste winkelcentrum in Afrika, Morocco’Mall in Casablanca, die op 5 december opent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team