Zoeken

Vastgoed: Marokkanen buitenland tot hulp geroepen

28 augustus 2011 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In Marokko oefenen de resorts niet langer dezelfde charme uit op Europese toeristen sinds de aanslag van Marrakesh en heeft de Arabische lente een verwoestende effect gehad op het land. Nochtans blijft vastgoed een veilige inzet in het koninkrijk.

Dat zegt Lotfi Chelbat, initiatiefnemer van de beurs van Marokkaanse vastgoed, in maart georganiseerd in Brussel, die erop doelt de Belgen en de Marokkanen in het buitenland aan te moedigen in Marokko te kopen.

In een interview met de Belgische krant "Le Soir" zegt Lotfi Chelbat, een Marokkaan geboren in Tangier en gevestigd in Brussel, dat de 25% daling van de prijs van luxe vastgoed in Marrakesh, op geen enkele manier invloed heeft gehad op de vastgoedsector in Marokko.

Lotfi Chelbat legt uit dat er in Marokko drie soorten goederen zijn, te beginnen met de economische woningen, zeer populair bij de Marokkanen in het buitenland waarvan velen een vakantieverblijf in het land te kopen.

Daarna komen de middelmatige standing, meestal appartementen van ongeveer 130m² verkocht tussen de 60.000 en 100.000 euro, en de hoge standing waarvan de prijs varieert tussen 140.000 en twee miljoen euro.

Chelbat, die zegt dat angst in Marokko "gereset" is dankzij de goedkeuring van de nieuwe grondwet, doet een beroep op Belgische bedrijven om te investeren in onroerend goed in Marokko, de nadruk leggend op de fiscale voordelen die door Marokko aan buitenlandse investeerders wordt toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team