Zoeken

Marokkanen uit toestel Ryanair gezet na kwade reactie om bezette plaatsen

11 mei 2017 - 16:30 - Marokko

©

Faycal en Mohammed, twee Marokkaanse broers, werden enkele dagen geleden door de piloot uit een toestel van Ryanair gezet omdat ze hadden geprotesteerd tegen het feit dat andere passagiers hun plaatsen hadden ingenomen.

De broers vertelden hun verhaal aan RTL. Ze hadden samen met hun zuster en haar zoontje van 5 jaar tickets geboekt om naar België terug te keren. Hun zuster had zelfs een extra 7 euro betaald om er zeker van te zijn dat haar zoon naast haar zou zitten. Eenmaal in het toestel bleek dat andere passagiers de plaats van de jonge vrouw en haar zoon hadden ingenomen. Faycal en Mohamed vroegen hen om de plaatsen vrij te maken, wat ze weigerden.

De bemanning werd op de hoogte gebracht van de situatie en stelde aan de moeder en haar zoontje andere, gescheiden plaatsen voor, wat ze weigerde. “Het is belachelijk om een kind van 5 jaar alleen in een vliegtuig te laten terwijl zijn moeder heeft betaald omdat dat niet zou gebeuren”, verklaarde Faycal aan RTL.

Uiteindelijk besloot de commandant Faycal en Mohamed uit het toestel te zetten. « De reactie van de commandant was verrassend. Hij liet ons zonder verdere uitleg uitstappen. Hij zei dat we aan het vechten waren maar dat is niet waar. We probeerden het probleem op te lossen omdat de bemanning niets deed om ons te helpen. », aldus Faycal.

Ryanair geeft een heel andere versie van het incident. « De bemanning heeft hulp aan de politie gevraagd nadat drie passagiers net voor het vertrek lastig deden. De politie heeft hen alle drie doen uitstappen en gearresteerd. », legt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij uit. Mohamed, die net in Marokko was getrouwd, miste door de situatie ook zijn vlucht naar Maleisië waar hij op huwelijksreis moest gaan. Hij betaalde 800 euro extra om de vertrekdatum te veranderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team