Zoeken

Marokkaanse gevangenen onder dwang gerekruteerd door milities Kadhafi

14 maart 2011 - 11:59 - Marokkanen in het buitenland

©

Tientallen Marokkaanse gevangenen in Libië, werden gedwongen gerekruteerd in de milities van Kadhafi om de revolutionairen te bestrijden. Deze gevangenen zitten voor de grote meerderheid in de cel wegens poging tot illegale immigratie naar Italië.

De Marokkanen waren onlangs te zien op de televisiezender van Tripoli als Noord-Afrikaanse huurlingen, ingehuurd door Kadhafi om de opstandelingen tegen zijn regime in Libië te bestrijden.

Verschillende verslagen van humanitaire organisaties spreken over ontvoering van Noord-Afrikanen uit de gevangenis in Tripoli en Misratah, waar verschillende doden vielen onder de Marokkaanse gemeenschap, als gevolg van zware gevechten tussen milities van Kadhafi en revolutionairen.

Mustapha Hamine, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Ontwikkeling en Solidariteit in Misratah, zegt dat de humanitaire situatie in deze stad dramatisch is en dringt er bij de Marokkaanse autoriteiten op aan zijn onderdanen te evacueren gezien de noodsituatie in Misratah, waar zo’n 200 Marokkaanse gezinnen verblijven.

Van de 160.000 Marokkanen in Libië, werden er slechts 9000 gerepatrieerd door de lucht en over zee sinds het uitbarsten van de Libische revolutie.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team