Zoeken

160.000 Marokkanen zitten vast in Libië

22 februari 2011 - 16:12 - Wereld

©

Er zou dezer dagen maar weinig nieuws overkomen van de 160.000 Marokkanen die in Libië wonen en waarvan 60.000 geen verblijfsvergunning hebben. Verschillende SOS berichten van deze gemeenschap zouden Marokko zijn toegekomen.

Een crisiscel zou zijn opgericht door het Ministerie van Buitenlandse Zaken om uit te zoeken hoe deze 160.000 man zou kunnen worden gerepatrieerd naar Marokko, dit terwijl een groot aantal landen zijn onderdanen reeds aan het evacueren is.

Zondagavond had Saif Al Islam Kadhafi, de zoon van de Libische leider, "rivieren van bloed" beloofd als de Libiërs niet stopten met deze protesten. Op maandag is Libië nog verder weggezakt in het geweld met het bombarderen van de hoofdstad Tripoli. Volgens de Britse ministerie van Buitenlandse zaken zou Muammar Kadhafi reeds zijn gevlucht naar Venezuela.

De betogingen tegen het Libische regering zijn begonnen op 15 februari na de arrestatie van een militant voor de mensenrechten. Sindsdien zouden er al 400 doden zijn gevallen volgens het Internationale Federatie van Mensenrechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team