Zoeken

190 Marokkanen uit Libië gerepatrieerd

28 augustus 2017 - 19:39 - Marokko

©

Ze hadden enkele weken geleden in een video hulp gevraagd aan Koning Mohammed VI. Bijna 200 Marokkanen die illegaal in Libië verbleven zijn afgelopen weekend naar Marokko gerepatrieerd.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia kwamen afgelopen weekend twee toestellen van Afriqiyah Airways uit Libië in Rabat aan met het merendeel van de Marokkanen die in een asielzoekerscentrum in Tripoli verbleven. Allen wilden oorspronkelijk via Libië illegaal naar Italië vertrekken.

Hun terugkeer werd mogelijk gemaakt dankzij de tussenkomst van Marokkaanse verantwoordelijken nadat de migranten en hun families in Marokko meerdere video’s hadden gedeeld over hun slechte levensomstandigheden en hulp vroegen.

In één van de filmpjes vertelde een Marokkaanse migrant dat alle andere Arabische landen al hun onderdanen uit Libië hadden gehaald. Hij beschuldigde het personeel van de ambassade van Marokko ervan hen niet te willen helpen.

Volgens de krant zijn het merendeel van de migranten afkomstig uit de regio van Fkih Bensalah. Ze zouden via een mensensmokkel netwerk naar Libië zijn vertrokken en tussen 20.000 en 40.000 dirham hebben betaald om naar Italië te emigreren. Het netwerk werd onlangs door de politie opgerold.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team