Zoeken

Tientallen Marokkanen gestrand in haven Algeciras

18 maart 2020 - 14:50 - Wereld

©

Tientallen Marokkanen zitten vast in Algeciras, in het zuiden van Spanje, als gevolg van het besluit van Marokko om geen passagiersboten uit het buitenland toe te laten.

Akhbar Al Yaoum bericht dat 140 Marokkanen afkomstig uit Italië in Algeciras op een oplossing wachten. De reizigers kwam vrijdag aan boord van twee bussen in de haven aan en kreeg daar te horen dat ze hun reis niet mochten verderzetten.

De groep probeerde zijn toevlucht te nemen in de moskee van Algeciras, zonder succes. Ook de pogingen van de burgemeester om hen een onderdak te verschaffen waren onsuccesvol. Uiteindelijk werd de groep in de lokalen van het consulaat van Spanje opgevangen.

Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de reizigers een overtreding gepleegd door Italië te verlaten, dit terwijl ze hun woning zelfs niet mochten verlaten vanwege de coronavirus epidemie in het land.

Begin deze week werd een tijdelijke oplossing gevonden. Allen werden in een asielzoekerscentrum opgevangen en krijgen recht op medische zorg indien nodig. Het blad meent te weten dat een andere groep van een honderdtal Marokkanen Italië heeft verlaten en op weg is naar Algeciras in de hoop om Marokko binnen te mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team