Zoeken

Marokkanen in Groot-Brittannië stuurden 5 miljard Dirham naar Marokko

30 oktober 2019 - 16:15 - Marokkanen in het buitenland

©

De jaarlijkse handel tussen Marokko en Groot-Brittannië vertegenwoordigt 4 procent van alle handel met de Europese Unie. Dat stelt minister Nasser Bourita, van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland.

Bourita verklaarde tijdens de ondertekening van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Marokko en Groot-Brittannië dat de handel tussen de twee landen jaarlijks 18,3 miljard Dirham bereikt. De nieuwe overeenkomst zal pas na de Brexit in werking treden.

Marokko exporteert jaarlijks voor ongeveer 8 miljard dirham aan goederen naar Groot-Brittannië, dat de zevende klant en elfde leverancier van het koninkrijk is.

Persagentschap MAP bericht dat de import van Marokko uit Groot-Brittannië tot eind maart 2,43 miljoen Dirham bereikte en de export 1,87 miljard Dirham. Ook wetenswaardig is dat de Britten vorig jaar 2,2 miljard Dirham in de handel, industrie en vastgoed in Marokko hebben geïnvesteerd.

Marokkanen in Groot-Brittannië stuurden tevens 5,1 miljard Dirham naar Marokko, oftewel 9 procent van alle geldoverdrachten van Marokkanen in het buitenland naar hun land van herkomst. Marokkanen in Groot-Brittannië nemen daarmee de derde plaats in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team