Zoeken

Marokkanen zijn duivelskunstenaars volgens Egyptische krant

31 januari 2017 - 20:45 - Wereld

©

De Egyptische pers was in aanloop van de kwartfinale wedstrijd tussen Marokko en Egypte op de Afrika Cup niet bepaald zacht met de Marokkanen…

In een artikel gepubliceerd op de dag voor de wedstrijd noemde het blad Youm7 Marokkanen zelfs duivelskunstenaars en volgelingen van zwarte magie.

« Marokko is het land van magie en magiërs. Het is een wijdverspreid gebruik in alle lagen van de samenleving, in elk huis, beoefend door alle groepen en leeftijden. We stappen er in de wereld van de zwarte magie, waar hekserij enorm geliefd is. », schreef het blad in alle ernst.

Het artikel zorgde voor kwade reacties van Marokkanen op social media. De ambassadeur van Egypte in Rabat heeft, in een poging spanningen tussen de twee landen te vermijden, zijn excuses aangeboden aan het Marokkaans volk. « We zijn trots op onze vriendschap met de Marokkanen. », aldus de diplomaat in een verklaring.

De ambassadeur heeft ook contact opgenomen met de krant om het artikel te laten weghalen, « wat onmiddellijk werd gedaan ».

Bladna.nl