Zoeken

Marokkanen buitenland willen ook vertegenwoordiging in Parlement

10 april 2011 - 14:09 - Marokkanen in het buitenland

©

Het recht om deel te nemen aan de verkiezingen van 2012 is één van de belangrijkste vragen van verenigingen die Marokkanen in het buitenland vertegenwoordigen. Op dag van vandaag willen deze migranten ook vertegenwoordigd worden in het parlement.

Volgens Jamal Rayan, voorzitter van de Democratische Beweging van Marokkanen in het buitenland (MMDRE), zouden diverse verenigingen proberen Marokkaanse verantwoordelijken onder druk te zetten om een deelname aan de verkiezingen mogelijk te maken. Drastische maatregelen worden zelfs besproken waaronder de stop van geldtransfers naar Marokko, een boycot van vakanties in Marokko en het leegmaken van bankrekeningen van migranten in Marokko.

Deze maatregelen zouden een zware klap voor Marokko zijn. Het bedrag van de geldtransfers van Marokkaanse migranten was namelijk van 54 miljard dirham in 2010!

In maart jongstleden werd ook de "Instantie van Marokkanen in het buitenland voor de hervorming van de grondwet" gecreëerd. Deze organisatie claimt voor een uitbreiding van de Commissie voor de hervorming van de Grondwet die zou toelaten aan Marokkanen in het buitenland deel te nemen aan de hervormingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team