31 maart 2014 - 21:24 - Marokko
Een Marokkaan verbruikt gemiddeld tussen 35 en 40 kilo aardappelen per jaar. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven tijdens het evenement ’Potato Morocco’ in El Jadida.
Aardappelen zijn het meest gebruikte zetmeelproduct in Marokko en worden meer geconsumeerd dan tomaten, uien en wortelen. Aardappelen worden in talloze Marokkaanse recepten gebruikt, maar één van de meest populaire gerechten is ongetwijfeld tajine met aardappelen, gekonfijte citroen en olijven.
Een meer recent gerecht is Maakouda, een soort aardappelgaletten dat op bijna alle straathoeken kunnen worden gekocht. Een ander populair gerecht dat op straat wordt verkocht zijn gekookte aardappelen met een beetje zout en komijn.
Algerijnen verbruiken gemiddeld 45 kilo aardappelen per jaar en per persoon, Amerikanen 90 kilo en Duitsers ruim 130 kilo.
Marokko produceert jaarlijks 1,4 miljoen ton aardappelen. De sector heeft een omzet van 2,5 miljard dirham. Ruim 60.000 Marokkaanse boeren verbouwen aardappelen.
Oekraïne aan Marokkanen: "Wordt geen kanonnenvoer voor Rusland"
Toerist overlijdt na jetski-ongeluk in Marokko
"Dit jaar niet naar Marokko": onmogelijke terugkeer voor Marokkaanse diaspora
Rechters, advocaten en zakenlieden cel in na aangifte echtgenote in Tetouan
Airbnb haalt Sahara weg van Marokko
Trump aan Mohammed VI: "VS blijft achter Marokko staan over Sahara"
Toerist overlijdt na jetski-ongeluk in Marokko
Rechters, advocaten en zakenlieden cel in na aangifte echtgenote in Tetouan
Marokkaans koppel laat zoontje achter op luchthaven Barcelona voor vakantie
Zorgen in Marokko: cobra’s losgelaten bij Marrakech?
Positieve boodschap Recep Tayyip Erdoğan aan Koning Mohammed VI
Europeanen verzorgen hun glimlach in Marokko
Marokko koopt massaal rundvlees uit Europese Unie
Turkse investeerder moet 190 miljoen dirham ophoesten na ontslag in Marokko