31 maart 2014 - 21:24 - Marokko
Een Marokkaan verbruikt gemiddeld tussen 35 en 40 kilo aardappelen per jaar. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven tijdens het evenement ’Potato Morocco’ in El Jadida.
Aardappelen zijn het meest gebruikte zetmeelproduct in Marokko en worden meer geconsumeerd dan tomaten, uien en wortelen. Aardappelen worden in talloze Marokkaanse recepten gebruikt, maar één van de meest populaire gerechten is ongetwijfeld tajine met aardappelen, gekonfijte citroen en olijven.
Een meer recent gerecht is Maakouda, een soort aardappelgaletten dat op bijna alle straathoeken kunnen worden gekocht. Een ander populair gerecht dat op straat wordt verkocht zijn gekookte aardappelen met een beetje zout en komijn.
Algerijnen verbruiken gemiddeld 45 kilo aardappelen per jaar en per persoon, Amerikanen 90 kilo en Duitsers ruim 130 kilo.
Marokko produceert jaarlijks 1,4 miljoen ton aardappelen. De sector heeft een omzet van 2,5 miljard dirham. Ruim 60.000 Marokkaanse boeren verbouwen aardappelen.
Britten verlaten Costa del Sol voor Marokko
Marokko introduceert mystery guests in hotels
Vrouw van Marokkaanse expat gearresteerd voor overspel in Nador
Lamine Yamal baalt: geen auto van FC Barcelona
Trouwen via TikTok: Marokkaanse fkih maken het mogelijk
Forbes plaatst Marokkaanse banken tussen grootste ter wereld
Britten verlaten Costa del Sol voor Marokko
Marokko introduceert mystery guests in hotels
Vrouw van Marokkaanse expat gearresteerd voor overspel in Nador
Trouwen via TikTok: Marokkaanse fkih maken het mogelijk
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Tanger verscherpt bouwcontrole na mislukt project