Zoeken

Maakouda

Maakouda
Ingrediënten

 4 aardappels in blokjes gesneden
 2 eieren
 2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
 3 teentjes knoflook
 1 eetlepel komijn
 1/4 theelepel kurkuma
 Zout
 Peper
 Bloem
 Olie

Was en pocheer de aardappelen in gezouten water. Als ze gaar zijn, stam ze tot een gladde massa.

Doe de puree in een kom, voeg een opgeklopt ei, peterselie, koriander, knoflook, komijn, kurkuma, zout en peper toe en meng goed.

Maak balletjes met het mengsel en duw ze lichtjes plat met de vingers. Klop het tweede ei op in een kom en dompel de pureeballetjes er één per één in.

Bebloem de balletjes aan beide kanten en verwijder de overtollige bloem door lichtjes op de maakoudas te tikken.

Bak de maakoudas in een koekenpan met olie aan beide kanten.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team