Zoeken

Marokkaanse wetenschapper heeft remedie tegen coronavirus

14 april 2020 - 15:40 - Marokko

©

Adnane Ramal, Marokkaanse wetenschapper gespecialiseerd in de ontwikkeling van antibiotica, stelt in 2006 al een remedie te hebben gevonden tegen resistente bacteriën, die ook kan worden gebruikt voor het coronavirus.

In een verklaring aan Al Ayam vertelde de expert dat "de behandeling begin april door het ministerie van Gezondheid moest worden goedgekeurd om vervolgens door een lokaal bedrijf te worden geproduceerd".

Het antibacterieel middel bevat een etherische olie die wordt gewonnen uit de eucalyptusboom, Eucalyptul, waarmee de reactie van het immuunsysteem kan worden gereguleerd. Eucalyptul, verkocht in capsulevorm in Duitsland, wordt gegeven aan mensen met chronische luchtwegaandoeningen.

Volgens Ramal kan "Eucalyptul de werking van antibiotica verbeteren. De effectiviteit ervan gecombineerd met chloroquine en antivirale middelen is bewezen in vele wetenschappelijke onderzoeken".

Adnane Ramal (57), is winnaar van de African Creation Awards in 2015 en van de European Creator in 2017, voor zijn werk met betrekking tot de verbetering van antibiotica. Hij is hoogleraar farmacologie aan de Sidi Mohammed ben Abdellah Universiteit in Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team