Zoeken

Marokkaanse diplomaat en vrouw riskeren 10 jaar cel voor slavernij in VS

13 mei 2014 - 15:29 - Wereld

©

Een voormalige Marokkaanse diplomaat en zijn vrouw riskeren een gevangenisstraf van 10 jaar voor moderne slavernij in de Amerikaanse staat Virginia.

Het koppel pleitte schuldig aan hulp bij illegale immigratie en slavernij. Abdelkader et Hnia Amal hadden een vrouw illegaal van Marokko doen overkomen en haar jarenlang onbetaald als meid laten werken in hun residentie.

Abdelkader Amal is een voormalige militaire attaché van de Ambassade van Marokko in Washington. Hij en zijn vrouw pleitten eind april schuldig voor de rechter in Alexandria. Ook gingen ze akkoord met een schadevergoeding van 52.700 dollar aan het slachtoffer.

Volgens gerechtelijke documenten werkte het slachtoffer tussen 2007-2010 voor het koppel én voor het schoonmaakbedrijf van Hnia Amal. Daarvoor zou ze nooit zijn betaald.

Amerikaanse autoriteiten stellen dat het Abdelkader Amal dankzij zijn diplomatiek visum was gelukt om het slachtoffer naar de Verenigde Staten te brengen. De voormalige diplomaat vertrok in 2003 op pensioen.

Uitspraak van de rechter wordt op dinsdag 1 juli 2014 verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team