Zoeken

Marokkaanse voetballers opgelicht door malafide makelaar in VAE

18 januari 2021 - 18:40 - Sport

©

Drieëntwintig Marokkaanse jongens zijn door een spelersmakelaar opgelicht. Hij beloofde de jonge mannen een sportcarrière in de Verenigde Arabische Emiraten.

Verschillende jongeren uit Marokko doen hun verhaal bij Alyaoum24 en zeggen het slachtoffer te zijn van oplichting. "We moesten een bedrag tussen de 10.000 en 20.000 dirham betalen om te kunnen voetballen in de Verenigde Arabische Emiraten," vertellen de slachtoffers.

De spelersmakelaar beloofde de jongens dat ze een opleiding zouden gaan volgen aan een voetbalacademie in de Emiraten. In plaats daarvan werden de jongens naar een afgelegen plek in de woestijn gebracht zonder eten. "We krijgen per dag een ei en een stuk brood."

De spelersmakelaar Bilal Guennoun zegt dat de drieëntwintig voetballers eerst een examen moesten doen om bij een voetbalclub in de Emiraten te kunnen spelen. De transferkosten bedragen tussen de vijftien en twintigduizend dirham. Daar zit een vliegticket en visum bij inbegrepen. Ook moesten de jongens inschrijfgeld betalen, zegt de zaakwaarnemer.

Verder zegt Guennoun dat de leefomstandigheden van de jongens inderdaad zwaar is en dat helaas maar één voetbalspeler een contract heeft gekregen van voetbalclub Al Sharjah. De andere jongens zullen terugkeren naar Marokko zodra hun visum is verlopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team