Zoeken

Marokkaans elftal in zelfde hotel ondergebracht als voetballers met corona

19 december 2020 - 19:00 - Sport

©

Alle voetbalteams die meedoen aan de kwalificatie voor het Afrikaans Kampioenschap 2020 Onder 20 in Tunesië, zijn door de organisatie samen in één hotel ondergebracht.

In tijden van het coronavirus is dit wellicht geen goed idee geweest. De coach van Marokko onder 20, Zakaria Abboub, vroeg aan de voetballers om de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Afgelopen dinsdag zijn er al kwalificatiewedstrijden voor Noord-Afrika gespeeld. Al Massae meldt dat toen 16 spelers van het Egyptisch team positief werden getest op het coronavirus. De kans dat zij andere voetballers hebben besmet tijdens de wedstrijden is groot. De kampioenschappen voor de jongerenselectie vindt plaats tussen 14 februari en 4 maart in Mauritanië.

Er is kritiek geuit op de organisatie dat er zo’n risico is genomen om alle spelers in één hotel te plaatsen. De FIFA had met zeer strenge voorzorgsmaatregelen toestemming gegeven voor de wedstrijden.

Vrijdag speelden de Atlas Cubs tegen buurland Algerije. De voetballers moeten het daarna nog opnemen tegen Libië en Tunesië om door te kunnen naar de CAN U20.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team