Zoeken

Ophef om valse Marokkaanse vlaggen met Davidster tijdens voetbalwedstrijd

16 november 2023 - 12:00 - Sport

©

Tijdens de halve finale van de CAF Champions League, waarbij het vrouwenteam van AS FAR uit Marokko tegen het Malinese AS Mandé speelde, deed zich een onaangenaam incident voor. Supporters van vermoedelijk Malinese en Ivoriaanse afkomst zwaaiden met een vervalste Marokkaans vlag, waarop de traditionele groene vijfpuntige ster, symbool van de vijf pijlers van de islam, vervangen was door een zespuntige ster geassocieerd met Israël en het Jodendom.

Dit incident vond plaats in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro, Ivoorkust, waar de voetbalwedstrijd werd gespeeld. De supporters werden gefilmd terwijl ze met de valse vlaggen zwaaiden. Volgens bronnen van Anfaspress vonden er tegelijkertijd confrontaties plaats in San Pedro tussen leden van het Polisario en andere groepen.

Lees ook: Algerije weigert Marokkaanse vlag in stadions

Een medewerker van de Marokkaanse ambassade in Abidjan, die aanwezig was tijdens de wedstrijd, heeft zijn bezorgdheid geuit bij de gouverneur van de regio San Pedro. De gouverneur heeft op zijn beurt de veiligheidsverantwoordelijke van het stadion geïnformeerd. Ondanks het ingrijpen van de Ivoriaanse gendarmerie, werden de vervalste vlaggen meerdere keren, en met name aan het einde van de wedstrijd, opnieuw getoond.

Lees ook: Verwarring tussen Marokkaanse vlag en LGBT-embleem in Qatar

De Ivoriaanse media hebben niet gereageerd op het incident. Ook de exacte beweegredenen achter deze actie is nog niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team