Zoeken

Marokko: exit lockdown tijdens de Ramadan mogelijk?

16 april 2020 - 12:11 - Marokko

©

In Marokko wordt overwogen om de noodtoestand geleidelijk aan te verlichten tijdens de maand Ramadan. Maar dat zorgt voor veel vragen en onrust.

De Ramadan zou geen gunstige periode zijn om uit de lockdown te stappen. Het is namelijk het moment voor familiebijeenkomsten en groepsgebeden. Dat zou de inspanningen die tot nu toe werden geleverd om de vooruitgang van de coronavirus epidemie te remmen tenietdoen.

Sinds de afkondiging van de sanitaire noodtoestand werden ruim 28.700 mensen gearresteerd voor het overtreden van de lockdown. Volgens Maroc Diplomatique is dat het bewijs dat maatregelen verlichten tijdens het vasten een slecht idee is.

Het aantal nieuwe besmettingen en het aantal overlijdens blijft stijgen in het koninkrijk. De piek van de epidemie werd nog niet bereikt, waardoor de noodtoestand verlengen de enige juiste optie is volgens Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie. De verantwoordelijke oordeelt dat een tweede coronavirus-epidemie enkel kan worden voorkomen door de lockdown te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team