Zoeken

Marokkaanse supporter gearresteerd vanwege Free Palestina t-shirt

29 juli 2014 - 11:10 - Gemeenschap

©

Een supporter van Raja Casablanca is zaterdag gearresteerd in het Mohammed V sportcomplex in Casablanca, omdat hij een t-shirt met het opschrift "Free Palestina" droeg.

De 17-jarige tiener wilde de wedstrijd bijwonen van Raja tegen Espanyol (1-1), maar werd enkele minuten na zijn aankomst in het stadion door de politie meegenomen.

Volgens Marokkaanse media werd hij urenlang op het politiebureau van Maarif vastgehouden en uitgescholden door de politie. Hij werd pas vrijgelaten na bemiddeling van zijn vader, Jaafar Tahiri, de vice-president van Raja Casablanca.

De aanwezige supporters in het Mohammed V sportcomplex reageerden heftig op de aanhouding van de tiener. Het publiek zwaaide met Palestijnse vlaggen en scandeerde pro-Palestina leuzen.

Volgens lokale media was de politie overweldigd door de heftige reactie van de fans. In enkele minuten tijd verschenen overal Palestijnse vlaggen. Een politieagent werd gefilmd (zie filmpje onderaan), terwijl hij een Palestijnse vlag afpakte van een supporter.

Verschillende bronnen melden de arrestatie van ruim veertig supporters van Raja Casablanca tijdens het duel tegen Espanyol.

FIFA had Raja Casablanca gewaarschuwd

Volgens de krant Al Ahdath Al Maghribia had de Wereldvoetbalbond FIFA vorige week aan Raja Casablanca schriftelijk alle pro-Palestina acties verboden tijdens de wedstrijd tegen Espanyol. De spelers kregen ook de order om geen t-shirts met steunberichten aan Palestina te dragen.

Aan het Spaans persbureau EFE vertelde Raja-woordvoerder Mohamed Naciri echter geen bericht hierover te hebben gekregen van de FIFA. Hij herinnerde er wel aan dat de FIFA-regels alle politieke boodschappen verbieden tijdens officiële wedstrijden.

Zondag hebben tienduizenden Marokkanen deelgenomen aan een mars voor Palestina in Casablanca. Bij de criminele aanvallen van Israël op de Gazastrook kwamen sinds begin juli meer dan duizend Palestijnen om het leven, waaronder een groot aantal kinderen.

Politieagent neemt Palestijnse vlag af

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team