Zoeken

Marokkaanse styliste Laila Aziz vaste waarde in de showbusiness

26 april 2021 - 20:20 - Cultuur

©

Prestigieuze, vernieuwende en multiculturele creaties, dat is het universum van de Marokkaanse modeontwerpster Laila Aziz. Ze heeft zich een weg gebaand naar de grote namen in de showbizz met haar eigen modelijn "Kayat" en haalt de voorpagina’s van grote tijdschriften, waaronder Forbes, dat haar beschrijft als een gepassioneerde styliste.

Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Selena Gomez, veel Hollywoodsterren kunnen niet meer zonder de "prestigieuze, vernieuwende en multiculturele creaties" van Laila Aziz. De ouders van de in Nederland geboren styliste zijn afkomstig uit Tanger. Toen ze al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd raakte in mode, moest ze van hen haar passie op een laag pitje zetten en eerst haar hogere opleiding afronden, schrijft MAP.

Na haar rechtenstudie in Nederland schreef zij zich in voor een opleiding modeontwerpster. Gepassioneerd door mode werd ze al zeer snel succesvol. Ze werd voor het eerst opgemerkt op de rode loper van de Grammy Awards in 2006, waarbij ze één van haar eigen ontwerpen droeg. "Iedereen vroeg me welke ontwerper mijn outfit had gemaakt. Het moedigde me aan om door te gaan," vertelt ze aan Forbes magazine.

Twee jaar later wordt de echtgenote van de Marokkaanse zanger RedOne, alias Nadir Khayat, nog steeds gevraagd door de grote namen uit de showbusiness. Ze heeft nu zelfs grote privéklanten in Marokko, Los Angeles en Dubai. Zij vertelt dat de bijzonderheid van haar creaties in het feit ligt dat zij haar inspiratie put uit haar talrijke reizen en haar liefde voor de kunst. En in elk van Kayat’s collecties herken je het land dat haar inspireerde. "Het is haar handelsmerk," zegt Forbes magazine. Kayat’s ontwerpen en collecties zijn te vinden in showrooms in Los Angeles, Dubai en Marokko. Ze is ook van plan Parijs te veroveren.

Met de wereldwijde gezondheidscrisis wendde ze zich tot prêt-à-porter om het gebrek aan evenementen te compenseren. Laila Aziz heeft besloten om ook in Dubai een lifestyle- en interieurboetiek te openen. "Soms loopt alles anders dan je zou willen en dan moet je weten hoe je je moet herpakken, ook al moet je jezelf helemaal vernieuwen", vertrouwt de Marokkaanse styliste toe, die altijd op zoek is naar vernieuwing en niet aarzelt om haar creaties in nieuwe universa te introduceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team