Zoeken

Marrakesh als inspiratie voor sieraden van Cassandra Goad

3 mei 2021 - 12:40 - Cultuur

©

De nieuwe sieradencollectie van de Londense juwelier Cassandra Goad is geïnspireerd door de stad Marrakesh. Op deze manier kunnen liefhebbers van sieraden kennis maken met de rode stad.

Het idee voor de nieuwe sieradenlijn is geboren toen een groep juweliers, waaronder Cassandra Goad, een bezoek brachten aan Marrakesh. De architectuur en de sfeer in Marrakesh zetten Goad aan om haar ideeën en ontwerpen direct op papier te zetten tijdens haar verblijf in de rode stad.

Volgens het tijdschrift Country Life is de architectuur van de oude stadspoorten van Marrakesh terug te zien in de Porte Ouvrant-hanger. De versiersels op deze hanger zijn met grote zorg en gevoel voor detail uitgewerkt. De hangers worden geleverd met bijbehorende oorbellen. Ook zijn er in de sieraden elementen van Marokkaanse zellige (handgemaakte muurtegels) terug te vinden.

"Als een optische illusie verschijnen de patronen van de zellige. Draaiende sterren die als radslagen met elkaar verbonden zijn", zegt Goad. "Ik sloot mijn ogen en zag dezelfde ontwerpen op de werkplaatsbank in goud en zilver, gevuld met de kleur van de stenen. De geometrie van de ster wijst naar elkaar toe, waardoor kettingen en armbanden ontstaan. Toen ik terugkwam, begon ik met de contouren van de sterren en zodra ik hun vorm onder de knie had, verbond ik ze en plaveide ze met diamanten," legt ze uit.

Bladna.nl