Zoeken

Marokkaanse student in Senegal vermoord

28 februari 2017 - 12:22 - Marokkanen in het buitenland

©

Mazine Chakiri was een modelstudent. Hij was geliefd bij zijn vrienden en docenten. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag in het Senegalese Dakar vermoord.

Volgens Alyaoum24 werd de jonge Marokkaan rond middernacht beneden het gebouw waar hij woonde door zes mensen aangevallen. Hij werd bestolen door mannen op motorfietsen en met een mes gestoken.

De ambassadeur van Marokko in Senegal, Taleh Berrada, vertelde aan 2M dat de buren door de politie waren gehoord en dat de belofte was gemaakt om de veiligheid te versterken in de wijk waar regelmatig mensen worden aangevallen.

Volgens de diplomaat is er geen sprake van een gerichte aanval op Marokkaanse studenten. “We zijn in een land dat onze studenten goed verwelkomt en er is een belangrijke studentengemeenschap. Hij zou ongerechtvaardigd zijn om te zeggen dat Marokkaanse studenten een doelwit zijn. Er zijn criminelen zoals overal en ze vallen iedereen aan”.

Een onderzoek op het lichaam van Mazine Chakiri zal de doodsoorzaak moeten bevestigen. Daarna zal het lichaam naar Marokko worden gerepatrieerd om er te worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team