Zoeken

Marokkaanse steward Ryanair verdwijnt op Franse luchthaven

28 augustus 2017 - 14:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse steward van de low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair wordt sinds dinsdag vermist. Youssef werd op een vlucht op de luchthaven van Beauvais verwacht maar kwam nooit opdagen.

Volgens Le Parisien kwam de 22-jarige Marokkaan illegaal Frankrijk binnen. Hij moest de dag van zijn verdwijning op een vlucht dat om 19 uur naar Fez moest vertrekken werken. Door een probleem met het toestel werd een andere toestel gecharterd. Het nieuw vliegtuig moest om 21:15 uur opstijgen maar Youssef was onvindbaar.

Een vijftiental minuten na zijn verdwijning sloeg de grenspolitie alarm. Een grote zoekactie van de gendarmerie voor luchttransport, het leger en de grenspolitie bracht niets op. Volgens een getuige zochten de agenten onder meer in de twee toestellen en in de toiletten voor het geval de jongeman onwel zou zijn geworden.

De krant bericht dat Youssef ruzie had met zijn werkgever. Hij zou daarom hebben besloten om het toestel te verlaten, ondanks dat hij geen vergunning heeft om in Frankrijk te blijven. Het toestel waarop hij moest werken vertrok uiteindelijk met vier uur vertraging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team