Zoeken

Coronavaccin verplicht in Marokkaanse stadions?

11 januari 2021 - 12:00 - Sport

©

Marokko aarzelt nog om weer voetbalsupporters toe te laten tot de stadions. De autoriteiten willen de resultaten van de vaccinatiecampagne en de ontwikkeling van de nieuwe variant van het coronavirus afwachten voordat ze hierover een besluit nemen.

De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, heeft in afwachting van een helderder beeld van het aantal corona-besmettingen in Marokko besloten om de sluiting van de stadions te verlengen.

In de komende tijd wil de minister een strategie uitwerken waarmee de preventieve corona-maatregelen in de stadions kunnen worden gehandhaafd. Hoe lang het publiek nog niet welkom is in de stadions is nog niet bekend. Volgens de krant Assabah zouden de stadions onder strenge voorwaarden in februari weer supporters kunnen ontvangen.

Om toegang te krijgen tot het stadion zouden de supporters moeten kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd. Ook zou er een maximum van 2000 mensen worden toegelaten tot de stadions. Volgens een lid van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft de nieuwe variant van het coronavirus de bond gedwongen om hun strategie voor het openstellen van de voetbaltempels te herzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team