Zoeken

Afrika Cup 2023: Marokkaanse stadions hosten kwalificatiewedstrijden

24 februari 2023 - 09:00 - Sport

©

Verschillende stadions in Marokko worden opnieuw gevraagd om acht wedstrijden van de kwalificatierondes voor de Africa Cup 2023, die in Ivoorkust zal plaatsvinden, te hosten. De steden Casablanca, Rabat, Marrakech en Agadir bereiden zich voor op de komende wedstrijden.

De wedstrijden die in Marokko zullen worden gespeeld, maken deel uit van de samenwerking tussen de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en verschillende Afrikaanse voetbalfederaties. Marokko beschikt over infrastructuur om dergelijke sportieve ontmoetingen te hosten en kan landen helpen waarvan de stadions niet zijn goedgekeurd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Lees ook: CAF-commissie kreeg opdracht om "Marokko te kiezen voor Afrika Cup 2025"

Van 22 tot 28 maart zullen als gevolg acht wedstrijden plaatsvinden in het Mohammed V-sportcomplex in Casablanca, het Moulay El Hassan stadion in Rabat, en de grote stadions van Agadir en Marrakech. De landen die in Marokko zullen spelen zijn Sierra Leone, Sao Tomé, Guinee-Bissau, Ethiopië, Burkina Faso en Mali. Nigeria en Guinee zullen deelnemen aan de wedstrijden onder 23 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team