Zoeken

Marokkaanse soldaat was spion van Algerije

27 december 2013 - 21:12 - Marokko

©

Een Marokkaanse soldaat werd enkele dagen terug tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege spionageactiviteiten voor de Algerijnse inlichtingendienst. Het vonnis werd uitgesproken door de militaire rechtbank van de Royal Armed Forces.

De militair werkte op de grens tussen Marokko en Algerije, ter hoogte van Zouj Bgahl in de Oriental. Aan de rechter vertelde hij dat hij verloren was gelopen na een shift. Zo zou hij in de Algerijnse woestijn zijn beland en zijn gearresteerd door het Algerijns leger.

Hij zou toen urenlang zijn gehoord over het militair arsenaal van Marokko in de regio Oriental. Nadien zou hij tot twee maanden gevangenisstraf zijn veroordeeld.

Na zijn gevangenschap zou hij nabij de grens met Marokko zijn achtergelaten en keerde hij op eigen kracht terug naar zijn kamp.

Afgelopen april was een andere Marokkaanse soldaat gearresteerd voor desertie en het lekken van geheime informatie aan Algerije. Hij bevindt zich nog steeds in voorlopige hechtenis, in afwachting van zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team