Zoeken

Marokko laat 15-jarige Algerijnse Islam Khoualed vrij

4 januari 2014 - 12:24 - Marokko

©

De Marokkaanse justitie heeft vrijdag de vrijlating bevolen van de 15-jarige Algerijnse Islam Khoualed. De jongen zat sinds 11 februari in een jeugdgevangenis in Agadir.

Aan El Khabar vertelde de advocaat van Islam Khoualed dat zijn vrijlating door een juridische commissie was besloten, "zonder de tussenkomst van officiële instanties".

Hij voegde daaraan toe dat het besluit was genomen op basis van documenten waarin de noodzaak van een normale schoolopleiding voor Islam wordt getoond. Ook zijn goed gedrag in de gevangenis is hier niet vreemd aan.

De jonge atleet werd, in de aanwezigheid van zijn advocaten, de Algerijnse Khaled Sellam en de Marokkaanse Mohamed Chahbi, aan zijn vader teruggeven. Samen vertrekken ze zondag terug naar Algerije.

Islam Khoualed was in 2013 veroordeeld tot een jaar gevangenis en 400.000 dirham schadevergoeding, voor het seksueel misbruiken van een 12-jarige Marokkaan. Islam nam in Marokko deel aan een zeiltornooi in Agadir toen hij werd gearresteerd. Zijn veroordeling zorgde voor heel wat opschudding in Algerije, waar wordt volgehouden dat het slechts om een uit de hand gelopen kinderspel ging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team