Zoeken

België: Ismaël, Oussama, Walid en Haitem tonen groot hart

18 december 2020 - 11:00 - Wereld

©

Geconfronteerd met financiële problemen die uitvergroot worden door de coronacrisis, worden jonge universiteitsstudenten ondersteund door hun jongere broertjes van een middelbare school in Molenbeek. Ze printen studieprogramma’s uit en bezorgen deze gratis aan jongeren die hier nood aan hebben.

Veel jonge studenten verloren hun studentenjob naar aanleiding van de coronacrisis, meldt bx1.be. Zonder inkomen is het voor hen moeilijk om zich bepaalde uitgaven te kunnen permitteren.

Ismaël, Oussama en Haitem zijn drie jonge middelbare scholieren, die omwille van de kerstvakantie tijd hebben om zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Ze worden gesteund door het Internationaal agentschap voor Jongeren en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om de lespakketten af te printen voor 100 studenten in nood. De syllabi die voor hen worden afgedrukt bevatten vele pagina’s met cursussen die door docenten worden aangeboden.

Eenmaal afgedrukt zorgt Walid, een andere vrijwilliger, ervoor dat ze per fiets naar een vijftiental Brusselse gemeenten worden gebracht. Het initiatief wordt enorm gewaardeerd door studenten uit het hoger onderwijs. Volgens Gaillard Kubwiwe, één van de studenten die gebruik maakt van deze steun, stellen deze formulieren hem in staat om ook minder lang voor de computer te zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team