Zoeken

Marokkaanse politie ontkent valse corona-berichten en dreigt

22 maart 2020 - 21:30 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN heeft opnieuw gereageerd op de verspreiding van valse beelden van bewusteloze mensen op straat in Marokko.

Volgens de dienst zijn de beelden vals en zullen de sociale mediagebruikers die ze verspreiden worden geïdentificeerd en gestraft.

Meerdere video’s en foto’s werden in de afgelopen dagen gedeeld met valse informatie over de vooruitgang van de coronavirus epidemie in Marokko. In de filmpjes worden onder meer bewusteloze mensen op straat getoond.

De DGSN bericht dat deze beelden geen betrekking hebben tot de epidemie. Een man die bewusteloos wordt getoond is een handelaar die op 16 maart het slachtoffer was van een epilepsie aanval in Tetouan. In een ander filmpje wordt een bewusteloze vrouw bij een tankstation getoond. De vrouw kreeg in werkelijkheid een astma aanval en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

In Marokko werden tot nu toe 108 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Drie mensen herstelden volledig en drie anderen overleden aan de gevolgen van het virus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team