Zoeken

Marokkaanse politie heeft handen vol aan Nederlandse xtc

21 januari 2019 - 19:30 - Marokko

©

Nederlandse xtc wordt steeds populairder in Marokko, waar de politie vorig jaar twee keer meer pillen in beslag nam dan het jaar ervoor.

Volgens de NOS komt de meerderheid van de in beslag genomen pillen uit Nederland en België. "Soms zien onze scanners de xtc in voertuigen, verstopt tussen andere goederen. Andere keren zien onze agenten verdacht gedrag bij bepaalde figuren die de grens oversteken waarna we hun lading controleren.", vertelt Abderrahman Habib, hoofd van drugsbestrijding bij de nationale veiligheidsdienst DGSN.

In 2013 werd voor het eerst een groot aantal xtc-pillen in beslag genomen door de DGSN. Er werden toen 13.000 pillen onderschept. Bewijs van het succes van xtc is dat dit aantal vorig jaar ruim 1 miljoen pillen bereikte! In Marokko kost een xtc-pil tussen 5 en 10 euro.

Volgens Abderrahman Habib wordt informatie over drugshandel onmiddelijk doorgegeven aan Nederland. Voor de veiligheidsverantwoordelijke doet het Europees land echter niet genoeg om de handel van xtc te remmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team