Zoeken

Marokkaanse Nawal Soufi beschermengel van vluchtelingen in Italië

10 januari 2015 - 19:22 - Wereld

©

Nawal Soufi, een 27-jarige Marokkaanse, helpt al jaren vluchtelingen die in Italië aankomen. De jonge vrouw geeft niet alleen haar tijd, maar ook haar geld.

De in Marokko geboren Nawal groeide op in Sicilië. Mensen helpen doet ze sinds haar 14e. Maar sinds twee jaar houdt ze zich vooral bezig met Syrische vluchtelingen.

Bij de Syriërs wordt ze "Lady SOS" genoemd omdat men haar 24 uur op 24 mag bellen om hulp. In 2012 bezocht Nawal zelf Syrië. Ze stond toen aan het hoofd van een humanitair konvooi met spullen voor 800 gezinnen.

Nawal leerde toen heel wat mensen kennen en gaf haar telefoonnummer aan iedereen. Syriërs die naar Italië willen vluchten bellen haar nog steeds op zodra ze op de boot zijn. Nawal wacht hen dan in de haven op met kleren, voedsel, pampers,... en vooral gegevens van mensen en organisaties die vluchtelingen helpen.

De jonge journaliste en mensenrechtenactiviste werkt als tolk voor Siciliaanse rechtbanken en gevangenissen. Nawal werkt niet alleen. Zij krijgt hulp van andere activisten en schrijft over haar werk op haar Facebookpagina ’Nawal Syriahorra’. Ze krijgt ook regelmatig gelddonaties. Voor haar is elk bedrag belangrijk omdat "je met 2 of 3 euro al een bal kan kopen voor de jongste vluchtelingen". Hun glimlach is dan haar beloning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team