Zoeken

Marokko geeft 10 miljoen dollar voor Syriërs

6 februari 2016 - 16:00 - Wereld

©

Marokko heeft 10 miljoen dollar gedoneerd om de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië te helpen. Dat meldde minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken woensdag in Londen.

De bewindsman verklaarde tijdens de donorconferentie voor Syrische vluchtelingen dat Marokko onder meer een veldziekenhuis bij kamp Zaatari in Jordanië had opgericht waar al ruim 900.000 mensen waren verzorgd. He militair veldziekenhuis met moderne medische apparatuur werd in augustus 2012 geopend en kostte ongeveer 5 miljoen dollar.

Ook doneerde Marokko in 2013 ruim 4 miljoen dollar voor de Syrische vluchtelingen en legaliseerde 5000 Syriërs die illegaal in Marokko verbleven. Zij beschikken nu over papieren en sociale zekerheid.

Tijdens de donorconferentie beloofde de Europese Unie meer dan 3 miljard euro en de Verenigde Staten 795 miljoen euro om Syrische vluchtelingen in de loop van het jaar te helpen. De Europese Investeringsbank gaat bovendien in de komende vijf jaar aan landen die massaal Syriërs ontvangen zoals Turkije en Jordanië tot 12,5 miljard aan leningen toekennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team