Zoeken

Marokkaanse ministers: "Onze functie heeft ons armer gemaakt"

17 februari 2015 - 17:02 - Marokko

©

Meerdere leden van de Marokkaanse regering zeggen armer te zijn dan voor hun benoeming tot minister. Akhbar Al Yaoum sprak met enkele ministers over hun persoonlijke bezittingen.

Onder hen minister van Landbouw en miljardair Aziz Akhannouch. Hij staat aan het hoofd van Akwa Group en is de 20e rijkste man in Afrika met een fortuin van 1,4 miljard dollar, volgens Forbes.

Ook Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel en Nieuwe Technologieën en eigenaar van Saham Group, behoort tot het lijstje volgens Akhbar Al Yaoum. Zijn fortuin wordt door Forbes geschat op 500 miljoen dollar.

Minister van Justitie en Vrijheden Mustapha Ramid geeft toe dat hij veel meer verdiende met zijn advocatenkantoor in Casablanca dan als minister.

Lahcen Daoudi, minister van Hoger Onderwijs, stelt dat hij financieel veel heeft verloren sinds zijn benoeming en dat zijn eigendommen zorgwekkend blijven dalen.

Het fortuin van minister Nabil Benabdellah van Woongelegenheid beperkt zich tot een huis en een lokaal waarvan hij mede-eigenaar is. Zowel zijn huis als het lokaal zijn nog niet afbetaald.

Minister Mustapha El Khalfi van Communicatie kocht slechts enkele maanden na zijn benoeming een villa van 240 m2 in Harhoura, nabij Rabat. El Khalfi zegt de villa te hebben gekocht dankzij het geld van de verkoop van een tiental eigendommen die hij van zijn grootvader in Kenitra had geërfd. El Khalfi is eveneens mede-eigenaar van een landbouwgrond die hij wenst te verkopen.

Marokkaanse ministers moeten voor het einde van februari hun eigendommen bij de Rekenkamer verklaren. De maatregel betreft enkel regeringsleden die meer dan drie jaar geleden werden benoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team