Zoeken

Miloud Chaabi is grootste vastgoedmagnaat in Afrika

14 maart 2015 - 19:45 - Economie

©

Ondanks zijn problemen met de justitie blijft Marokkaanse miljardair Miloud Chaabi de rijkste vastgoedmagnaat in Afrika. Dat stelt vastgoednetwerk Lamudi onder vermelding van gegevens van Forbes.

Miloud Chaabi neemt de eerste plaats met een fortuin geschat op 1,3 miljard dollar. Zijn bedrijf, Ynna Holding, is aanwezig in verschillende sectoren. Vastgoedfiliaal Chaabi Lil Iskane heeft ruim 50.000 appartementen gebouwd.

De Oegandese Sudhir Ruparelia volgt op de tweede plaats met een fortuin geschat op 1,1 miljard dollar. Ook hij is via het bedrijf Meera Investments aanwezig in verschillende sectoren waaronder vastgoed en BTP.

Op de derde plaats staat Samih Sawiris, Egyptische miljardair en één van de duizend rijkste mannen ter wereld. De 58-jarige zakenman is eigenaar van Orascom Developpment en heeft vastgoedcomplexen over heel de wereld gebouwd. In 2011 kocht hij 12,5% aandelen van de Zwitserse club FC Luzern.

Marokkanen doen het volgens Lamudi heel goed in de vastgoedsector. Een andere Marokkaanse miljardair, Anas Sefrioui, is vierde in de ranking. De eigenaar van Addoha, bekende en veel bekritiseerde vastgoedgroep in Marokko, heeft een fortuin van 1,1 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team