Zoeken

Wie is Messi’s lijfwacht Yassine Cheuko?

8 september 2023 - 11:00 - Sport

©

Yassine Cheuko is niet zomaar een naam als het gaat om de beveiliging van voetballer Lionel Messi. De Franse lijfwacht van Tunesische afkomst is werkelijk overal waar Messi is en heeft inmiddels zijn eigen sterstatus verworven.

Sinds Messi’s tijd bij PSG heeft Cheuko, die een fervent liefhebber is van vechtsporten en duizenden volgers op Instagram heeft, de rol van Messi’s persoonlijke beveiliger op zich genomen. Zijn acties, zowel op als buiten het veld, gaan regelmatig viral op sociale media.

Lees ook: Lionel Messi verhindert overstap Sofyan Amrabat naar FC Barcelona

Of Messi nu uit een bus stapt, zijn fans ontmoet of aan de zijlijn van het veld staat, Cheuko is er altijd. Hij is voortdurend alert en bereid om in te grijpen, zoals onlangs nog tijdens een wedstrijd tegen Los Angeles FC. Een fan, gekleed in een oud Barca-shirt, rende het veld op richting Messi maar werd direct en resoluut door Cheuko gestopt.

Lees ook: Azzedine Ounahi in opspraak na liken foto Lionel Messi

De beveiliger, die 3 miljoen euro per jaar verdient, neemt zijn rol serieus en is uitgegroeid tot een onmisbare figuur in het leven van de Argentijnse voetbalster. Over zijn persoonlijk leven is heel weinig bekend. Yassine Cheuko heeft nooit over zijn ouders of gezinsleven gesproken. Wel is bekend dat de voormalige MMA-vechter voor het Amerikaans leger in Irak en Afghanistan heeft gevochten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team