Zoeken

Marokkaanse man door Duitse politie doodgeschoten

26 juni 2020 - 18:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is in het Duitse Bremen door de politie doodgeschoten. Het overlijden van de man zorgt voor veel onvrede binnen de Marokkaanse gemeenschap in Duitsland.

In een poging om de gemoederen te kalmeren heeft de ambassade van Duitsland in Rabat op de zaak gereageerd. "Ik betreur het ongelukkig incident waarbij afgelopen donderdag een persoon tijdens een politieoperatie in Bremen werd gedood. Ik ben voortdurend in contact met de Marokkaanse ambassadeur in Berlijn, Zhor El Alaoui.", verklaarde de Duitse ambassadeur Götz Schmidt Bremme.

Volgens de diplomaat is de procureur generaal aan wie de zaak werd toevertrouwd een betrouwbaar persoon die duidelijkheid zal kunnen geven over de exacte omstandigheden van het de schietpartij. Götz Schmidt Bremme is er tevens van overtuigd dat het incident "geen impact zal hebben op het vreedzaam samenleven van Marokkanen in Duitsland".

Het 54-jarige slachtoffer overleed afgelopen donderdag na door een politievrouw te zijn neergeschoten. De man moest die dag op bevel van het gerecht een appartement in Bremme waar hij verbleef verlaten. Hij weigerde en bedreigde de vier aanwezige agenten met een mes. De agenten gebruikten een pepperspray waarna de man woedend op hen afstormde. Hij werd met twee kogels doodgeschoten. Alles werd op beeld vastgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team