Zoeken

Mohamed probeert ruzie te sussen en wordt doodgeschoten in Frankrijk

22 juni 2020 - 14:20 - Wereld

©

Mohamed was nog maar 18 jaar. Hij werd begin juni in het Franse Saint-Denis doodgeschoten toen hij een ruzie probeerde te sussen.

De jongeman probeerde een gewapende man die een zestal jongeren bedreigde te kalmeren toen de verdachte hem in de borst schoot. Een andere jongen van 17 jaar kreeg een kogel in zijn arm.

Volgens de zus van Mohamed was er in de wijk een slepende ruzie tussen twee families. De avond van de dood van Mohammed was de situatie heel gespannen. Twee broers en een groepje jongeren kregen ruzie. Volgens getuigen kwam één van de broers iets later terug met een wapen.

Mohamed besloot toen om in te grijpen. Hij probeerde eerst de man te overtuigen om zijn wapen weg te doen. Toen hij begreep dat dat niet zou lukken gaf hij hem een schop in een poging om hem op de grond te laten vallen en zo zijn wapen af te nemen. Drie schoten werden gelost. Mohamed en de andere tiener werden geraakt.

Mohamed verrichtte volgens zijn familie een heldendaad. Hij was de enige die ingreep. Een onderzoek is aan de gang. Mohamed wordt in Tunesië begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team