Zoeken

Marokkaanse kust gaat waarschijnlijk verdwijnen

4 november 2019 - 12:50 - Marokko

©

Een nieuw Amerikaans onderzoek toont aan dat de zee in de komende dertig jaar waarschijnlijk een groot deel van de Marokkaanse kust zal opslokken.

Tegen 2050 zullen meerdere Marokkaanse steden langs de Middellandse en Atlantische kusten deels verdwijnen volgens het onderzoek over klimaatverandering van een Amerikaanse organisatie uit New Jersey.

De resultaten van het onderzoek werden door het blad "Nature Communications" gepubliceerd en tonen aan dat de stijging van de zeespiegel zal leiden tot een verdwijning van tientallen stranden en delen van grote steden in Marokko.

Op de Middellandse zee zal het gebied tussen Saidia en Nador, aan de monding van de Oued Moulouya, en de kusten van Oued Laou en Martil in zee verdwijnen. Langs de Atlantische kust zullen meerdere gebieden tussen Larache en Kenitra via Moulay Bousselham ook worden getroffen.

Meer in het zuiden zullen de noordelijke oever van de Oued Bouregreg en de kust van Mohammedia tot Casablanca, de haven van de metropool en de Hassan II-moskee eveneens worden geraakt als de zeespiegel blijft stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team