Zoeken

Marokkaanse uit VS vraagt hulp Riyad na ontvoering kinderen door Saoedi vader

23 april 2014 - 10:42 - Marokko

©

Hind Kettani, een neuroloog van Marokkaanse afkomst in de Verenigde Staten, heeft haar kinderen sinds 2012 niet meer gezien. Elias en Adam werden door hun Saoedische vader ontvoerd en meegenomen naar Saoedi Arabië.

De vader, Faisal Tahiri, is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor ontvoering. Hind Kettani wordt volgens Gulfnews in haar strijd bijgestaan ​​door de FBI.

Hind Kettani en Faisal Tahiri trouwden in 2001 in Marokko. Ze verhuisden vervolgens naar Frankrijk waar Faisal als fysicus werkte. Hun eerste kind, Adam, werd in 2005 geboren. Elias volgde in 2007.

Het koppel kreeg problemen toen Faisal zijn jongste zoon aan een DNA-test onderwierp. Hij wilde zich ervan verzekeren dat hij de biologische vader van de kleine Elias was.

In 2009, tijdens een vakantie in Marokko, zou hij volgens Hind, de paspoorten van de twee kinderen hebben afgenomen zodat ze niet meer naar Amerika zouden terugkeren.

Een jaar later vroeg de Marokkaanse een scheiding aan in de VS. In 2011 kreeg Hind Kettani de voogdij over haar kinderen en kregen Adam en Elias nieuwe paspoorten van de Amerikaanse ambassade. Maar toen ze haar kinderen in Marokko wilde ophalen, waren ze samen met hun vader verdwenen.

Pas in 2013 bevestigde de FBI aan Hind Kettani dat haar kinderen in Saoedi-Arabië woonden. De jonge vrouw heeft verschillende malen beroep gedaan op de Saoedische autoriteiten maar kreeg tot nu toe geen antwoord. Zij hoopt door haar verhaal bekend te maken, druk uit te oefenen op de Saoedische regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team