Zoeken

Gehandicapt kind 7 jaar opgesloten door familie in Marokko

27 april 2014 - 21:15 - Gemeenschap

©

De 13-jarige Faycal werd 7 jaar lang door zijn familie opgesloten gehouden in een klein grotachtig kamertje, in de regio van Taourirt.

Enkele dagen geleden werd de jongen bevrijd. Zijn vader en oudere broer worden verantwoordelijk gehouden voor zijn opsluiting. Beiden werden woensdag gearresteerd.

De zaak zorgt voor veel ophef en een ongekende mobilisatie van mensenrechtenorganisaties in Marokko. Op een filmpje op internet is namelijk te zien hoe Faycal werd gegijzeld.

Ook de Istiqlal partij heeft aandacht voor de zaak en vraagt in een brief aan Premier Abdelilah Benkirane welke maatregelen hij zal treffen om de kleine Faycal te helpen.

De vader van het kind werd onder voorwaarden vrijgelaten na een politieverhoor. De broer van het kind werd in voorlopige hechtenis genomen.

Volgens het onderzoek lijdt het kind aan psychische stoornissen sinds een overdosis aan geneesmiddelen die hem jaren geleden in een ziekenhuis werden toegediend.

De ouders van het kind zijn gescheiden. Faycal woonde net na de scheiding met zijn moeder, maar door zijn hyperactief gedrag en een nieuw huwelijk, besloot ze hem aan zijn vader toe te vertrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team