Zoeken

Marokkaanse springt van immigratiekantoor in Zuid-Korea

14 oktober 2011 - 11:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse raakte ernstig gewond na van de tweede verdieping van een immigratiebureau in Yeosu, Zuid-Korea, te zijn gesprongen om te protesteren tegen haar en haar man’s uitzetting.

De jonge vrouw, Jamila, zwaar gewond aan de rug en enkel, werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze in de komende dagen moet worden geopereerd, aldus het Koreaanse persbureau Yonhap op woensdag.

Het paar die een restaurant in Yeosu bezit, had gevraagd om de uitzetting uit te stellen tot de liquidatie van het restaurant, verzoek dat werd geweigerd door de rechtbank.

De uitzettingsbeslissing volgt op de inbeslagneming door de Koreaanse Douane van een dertigtal horloges dat het koppel mee had gebracht van een reis in Marokko als geschenk voor vrienden.

Het paar had hiervoor begin augustus een geldboete betaald van vier miljoen won (28.000 dirham), maar volgens de Koreaanse wet moet elke buitenlander die tot meer dan twee miljoen won (14.000 dirham) wordt veroordeeld, het land onmiddellijk verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team