Zoeken

Marokkaanse Ilham Kadri best betaalde CEO in België met 17,3 miljoen euro

8 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

Ilham Kadri, geboren in Casablanca, is de best betaalde CEO in België. Dat blijkt uit een ranglijst die werd opgesteld door de kranten L’Echo en De Tijd. Met een totaal salaris van 17,3 miljoen euro in 2023 stoot ze alle concurrenten af en mag ze zich met recht de koningin van de Belgische CEO’s noemen.

Ilham Kadri’s parcours is er een van talent, doorzettingsvermogen en onvermoeibare ambitie. Reeds op jonge leeftijd toonde ze buitengewone intellectuele capaciteiten. Ondanks haar bescheiden afkomst, opgevoed door haar grootmoeder, slaagde ze met glans in haar studies physico-chemie. Gekroond met een doctoraat aan de prestigieuze ECPM in Straatsburg, beklom ze met succes de ladder van de chemische industrie.

Lees ook: Zakenvrouw Ilham Kadri wil chemische industrie revolutioneren

Haar carrière bracht haar langs gerenommeerde multinationals zoals Shell en Dow Chemical, tot ze in 2019 de leiding nam over Solvay. Onder haar bewind kende het bedrijf een periode van sterke groei en innovatie, met een toenemende focus op schone technologieën en duurzame ontwikkeling.

Het uitzonderlijk hoog salaris van Ilham Kadri is een uiting van de waardering voor haar leiderschap en toewijding aan Solvay. Haar scherpe visie, strategisch inzicht en vermogen om te anticiperen op marktveranderingen bleken cruciaal in het navigeren door een complexe economische context met hoge inflatie, geopolitieke spanningen en macro-economische onzekerheden.

Lees ook: Topvrouw Ilham Kadri brak doorheen drie glazen plafonds

De recente splitsing van Solvay in twee afzonderlijke entiteiten, Solvay en Syensqo, markeert een nieuw hoofdstuk in Kadri’s carrière. Als CEO van Syensqo zet ze nu volop in op innovatie en de ontwikkeling van baanbrekende technologieën, met oog op een duurzame toekomst voor het bedrijf en haar aandeelhouders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team