Zoeken

Marokkaanse in hongerstaking om kinderen terug te krijgen in Frankrijk

1 mei 2015 - 21:30 - Wereld

©

Nadia is in hongerstaking gegaan buiten de rechtbank van het Franse Nantes. De jonge Marokkaanse eist haar kinderen terug. Die werden aan de jeugdzorg toevertrouwd.

De jonge vrouw wordt er door de sociale diensten van verdacht zich bij de terreurorganisatie Islamitische Staat te willen aansluiten. Nadia ontkende dit in een gesprek met een medewerkster van de sociale dienst bij haar thuis. Zij vertelde dat ze enkel met haar kinderen van 7 en 9 op vakantie naar Marokko wilde gaan.

Toen de medewerkster haar enkele te persoonlijke vragen stelde besloot ze haar weg te sturen en verbood de sociale diensten nog bij haar thuis te komen.

Nadia werd daarop aangehouden en een nacht vastgehouden. De volgende morgen werd ze vrijgelaten maar mag sindsdien niet meer in de buurt van haar kinderen komen. De sociale diensten rechtvaardigen hun beslissing door de herhaalde afwezigheden van de kinderen op school. Nadia lijdt echter aan de ziekte van Crohn en kan haar kinderen daarom niet altijd naar school brengen.

Nadia wil samen met haar advocaat de Franse sociale diensten vervolgen voor kinderontvoering en de Franse staat voor machtsmisbruik.

Bladna.nl