Zoeken

Marokkaanse Myriam is beste leerling van Duitsland!

24 juni 2015 - 17:06 - Wereld

©

De 17-jarige Marokkaanse Myriam Radek heeft in Duitsland haar eindexamen gehaald met een knappe 20/20. Zij is daarmee de beste leerlinge van Duitsland.

Volgens Hespress heeft Myriam op de mondelinge en schriftelijke proeven voor wiskunde, Duits, wetenschappen en economie een score van 20/20 gehaald.

In een verklaring aan de website vertelde Myriam’s moeder, Leila El Hassouni, alles te hebben gedaan om haar vijf kinderen Arabisch en de islamitische tradities te leren. De kinderen, die een Duitse vader hebben, gaan ook minstens één keer per jaar naar Marokko.

Vorig jaar had Myriam Bourhail, een in Frankrijk wonend Marokkaans meisje, zelfs een 21/20 gehaald op haar baccalaureaat examen. Het meisje was door Koning Mohammed VI onderscheiden ter gelegenheid van het Troonfeest.

Hetzelfde geldt voor de Marokkaanse Wiam Hajoubi, die de beste score had gehaald op het eindexamen in Italië. Door een gebrek aan geld ervoer ze helaas moeilijkheden om de 8000 euro inschrijvingsgeld te verzamelen om naar de universiteit te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team