Zoeken

Marokkaanse held redt dokter in Italië (video)

7 december 2018 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mustafa El Aoudi is de nieuwe held van Italië. De Marokkaan, vader van drie kinderen, greep in toen een 56-jarige dokter met werd neergestoken.

Het slachtoffer, Maria Carmela Calindro (56), werd in Crotone, in het zuiden van het land, door een 50-jarige man aangevallen die haar verantwoordelijk hield voor de dood van zijn moeder.

Volgens persagentschap Ansa zag Mustafa wat er gebeurde en aarzelde geen moment. Hij sprong op de dader, ontwapende en overmeesterde hem.

Na het incident werd een verklaring van Mustafa door omstanders gefilmd. "Ik hoorde de dokter roepen en kwam dichterbij. Ik zag dat een man haar met een schroevendraaier probeerde te vermoorden. Ik liep op hem af en gooide hem op de grond. Hij rende weg maar ik achtervolgde hem tot de vuilbakken. Ik liet hem struikelen en ontwapende hem. Ik hield hem vervolgens vast tot de komst van de politie."

Mustafa word een held genoemd door de politie en de collega’s van het slachtoffer. Maar Mustafa stelt dat hij enkel "deed wat iedereen zou doen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team