Zoeken

Marokkanen Turkije zamelen 50.000 dollar in voor slachtoffers aardbeving

23 februari 2023 - 10:00 - Wereld

©

Onafhankelijke vrijwilligers van de Marokkaanse gemeenschap in Turkije hebben meer dan 50.000 dollar ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Het bedrag zal worden gebruikt om deze week een solidariteitskaravaan te sturen naar het epicentrum van de aardbeving in Kahramanmaraş, in coördinatie met de openbare noodhulpdienst AFAD en de Turkse immigratiedienst "Göç Idaresi".

De inzameling is bedoeld om de slachtoffers van de aardbeving en hun families te helpen en om bij te dragen aan een verlichting van alle problemen waarmee ze geconfronteerd worden sinds de zware ramp. Het resultaat van de solidariteitsactie is te danken aan een initiatief van een comité van Marokkaanse vrijwilligers in Turkije en in het buitenland, schrijft Medias 24.

Lees ook: Antwerpse Imad Ben graaft naar slachtoffers in Turkije

De ontvangen donaties van de Marokkaanse gemeenschap uit de hele wereld en uit Turkije, zullen worden gebruikt om een vrachtwagen vol donaties in natura te financieren ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving, zowel voor Turkse burgers als voor Syrische vluchtelingen. In samenwerking met het AFAD en de Turkse Immigratiedienst "Göç Idaresi", is het Coördinatiecomité Vrijwilligers van plan om de vrachtwagen deze week naar de regio te sturen die het epicentrum was van de dodelijke aardbeving van 7,8 graden, namelijk Kahramanmaraş.

Lees ook: Aardbeving Turkije: Marokkaanse gemeenschap steunt slachtoffers

Een deel van de ingezamelde middelen zal ook in contanten aan AFAD worden geschonken, zodat de noodhulpdienst ze naar eigen inschatting kan toewijzen aan het fonds voor het beheer van de gevolgen van de aardbevingen in Zuid-Turkije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team