Zoeken

Marokkaanse draagsters slachtoffer seksuele intimidatie door Spaanse politie

16 mei 2017 - 21:30 - Gemeenschap

©

Vrouwen die dagelijks de grensovergang naar Sebta en Melilla oversteken om goederen naar Marokko te smokkelen zijn regelmatig het slachtoffer van seksuele intimidatie en vernederingen van de Spaanse Guardia civil.

Dat is althans wat de mensenrechtenvereniging van Andalusië (APDHA) stelt in een schokkend rapport. Volgens de organisatie zijn Marokkaanse vrouwen bij de grensovergang het slachtoffer van “slechte behandelingen, vernederingen en machtsmisbruik”, en in sommige gevallen zelfs van “seksuele intimidatie” van Spaanse agenten.

Volgens l’Economiste kreeg APDHA tientallen klachten en getuigenissen binnen van slachtoffers en bezit zelfs foto’s van de misbruiken en moeilijke arbeidsomstandigheden.

De Spaanse politie heeft onmiddellijk op de informatie gereageerd. De politievakbond dreigt ermee de vereniging voor de rechter te slepen. Op dag van vandaag hebben Marokkaanse "mule vrouwen" geen rechten in Spanje en zijn er geen mogelijkheden om aangifte te doen van de misbruiken waarvan ze het slachtoffer zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team