Zoeken

Marokkaanse douanier is rijke vastgoedeigenaar in Spanje

17 april 2013 - 10:34 - Gemeenschap

©

Een douane-inspecteur van Tanger Med, werd onlangs gehoord door een onderzoekscommissie van de douane, over acht ton drugs dat via de Marokkaanse haven Spanje was binnengesmokkeld. De havenautoriteit van Algeciras in Spanje, had in maart vorig jaar, Marokko van de vondst verwittigd.

De douanier was toen belast met de containerscanner in Tanger Med. Hij werd destijds bijgestaan door een politieagent en een haventechnicus.

De drug was verstopt in een vrachtwagen met een lading groenten, afkomstig uit de regio van Agadir, en zou, ondanks het gebruik van de scanner, niet zijn opgemerkt door de drie mannen.

Een officiële bron meldt aan Akhbar Al Yaoum dat de douane nu onderzoek doet naar de enorme rijkdom van de douane-inspecteur, zowel in Marokko als in Spanje. Hij wordt ervan verdacht bij de drugshandel betrokken te zijn.

In Tanger Med blijven vrachtwagens vaak voor meerdere dagen onbewaakt op een boot wachten. Drugssmokkelaars maken hiervan gebruik om trucks naar Europa vol te laden met drugs. In dit geval blijft het onduidelijk of de drug in Agadir of in de haven was geladen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team