Zoeken

Marokkaanse diaspora pleit voor herziening familiewet (video)

18 oktober 2020 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De verantwoordelijke onderminister Nezha El Ouafi van Marokkanen in het buitenland, zat woensdag in Rabat een debat voor over de familiewet en de moeilijkheden bij de implementatie hiervan voor de Marokkaanse diaspora. Marokkanen die in het buitenland wonen, namen deel aan het debat.

El Ouafi startte de online conferentie om de obstakels te signaleren die de implementatie belemmert van de familiewet (ook bekend als de Moudawana, red.). Het debat werd georganiseerd door leden van de Marokkaanse Raad voor Marokkanen in het buitenland (CCME) en werd voorgezeten door voorzitter Driss El Yazami van de Marokkaanse orde van advocaten, meldt website Le360.

Het thema was ’Rechtsbescherming van Marokkaanse vrouwen die in het buitenland verblijven. In het licht van de familiewet en internationale verdragen’. Uit verschillende voorbeelden komt naar voren dat de wetten uit Marokko niet worden toegepast in het leven van de Marokkaanse diaspora. De wetten van het land waar de Marokkanen wonen, krijgen voorrang.

Volgens de organisatoren moeten de wetten worden herzien, zodat de rechten van de vrouw verbeteren. De deelnemers zijn het eens geworden over de oprichting van een werkgroep die tot doel heeft aanbevelingen op te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team